Markiesjes en Sport

GESCHIKTE SPORTEN
Markiesjes zijn zeker heel geschikt voor de hondensport. Veel Markiesjes hebben hier erg veel plezier in en zijn behendig en snel. De sport die waarschijnlijk het meeste door Markiesjes wordt beoefend is behendigheid. Ook in flyball kunnen ze uitblinken. Daarnaast zijn er Markiesjes die Doggydance doen en is er eigenlijk weinig waar ze niet geschikt voor zijn. Als je het leuk vindt kun je ook prima met hem gaan speuren, frisbeeën of apporteren!

Vaak heb je op een hondenschool wel een combinatiecursus, of een cursus sport en spel. Hierbij kun je met je hond kennismaken met verschillende sporten.

 
BEGINNEN
Met sporten als behendigheid kan het best pas begonnen worden als het hondje een jaar oud is. Anders is er kans dat gewrichten of spieren in de groei te zwaar belast worden en misschien beschadigd raken. Ook komt bij Markiesjes soms Patellaluxatie voor. Hier worden de hondjes pas op getest tijdens de nestkeuring. Mocht je eerder zien dat je hondje hinkt of af en toe zijn pootje intrekt, neem dan contact op met de rasvereniging. Behendigheid en Flyball beoefenen kan dan schadelijk zijn. Op sommige hondenscholen zijn er behendigheidscursussen speciaal voor pups, hier worden alleen onderdelen gedaan die geen risico vormen. Dit is natuurlijk een goede manier om je hondje vast kennis te laten maken met de sport.

behendigheid
wit
harvey
wit
behendigheid
Share: