Karakter

GEDRAG
Het Markiesje is een vrolijk gezelschapshondje. Veel Markiesjes nestelen zich graag op schoot en zijn dol op aandacht en knuffelen. Meestal gaan zij enthousiast op vreemden af en zijn ze erg sociaal naar andere honden. Dit geldt soms wat meer voor de reuen dan voor de teven. Het karakter van het Markiesje is vaak zacht en vriendelijk, passend bij het zachte uiterlijk.

Lekker blaffen doen de meeste Markiesjes graag. Hun blaf kan best schel zijn en ze blaffen meestal uit enthousiasme, niet uit waaksheid. Waaksheid is wel een karaktereigenschap die kan voorkomen. Jonge Markiesjes zijn vaak enorm ondeugend en druk, maar bovenal erg vrolijk en sociaal.

Markiesjes zijn zeer intelligent. Zij doen het meestal goed op de hondenschool en leren snel. Ze zijn klein en behendig en vinden het vaak leuk om trucjes aan te leren. Het zijn gevoelige hondjes en met de harde hand opvoeden zal zeker slecht uitpakken. Een Markiesje zal leren door op het juiste moment beloond te worden. Zij doen vaak erg graag dingen voor de baas.

Markiesjes zijn over het algemeen erg op de baas gericht en niet graag alleen.

 
ACTIVITEIT
Het Markiesje is een gezelschapshondje, maar wel eentje met veel energie. Markiesjes genieten van lange wandelingen, balletjes apporteren, zwemmen, behendigheid, flyball, etc. Van dagelijks enkel een paar blokjes om zal hij waarschijnlijk niet gelukkig worden.

 
GEZINSHOND
Het Markiesje is heel geschikt als gezinshondje. De meeste Markiesjes zijn dol op kinderen en ze zijn niet lomp of groot. Ook zijn Markiesjes vaak ongecompliceerde honden. Dit geldt natuurlijk niet voor elk Markiesje en een goede opvoeding is altijd noodzakelijk.

draakje2
wit
zwemmen
wit
bal2
Share: